Autorisation? Hvad betyder det for mig?

 

Det spørgsmål findes der ingen nemme svar på. Men du kan helt sikkert komme svaret nærmere på de informationsmøder, som formand Rolf Auhagen holder rundt i landet forud for afstemningen om, hvorvidt faget skal søge om autorisation.

Du kan se listen her eller nederst i artiklen.

Læs om afstemningen her - og se en folder om afstemningen nederst i artiklen. 

Ud over Årsmødet i København i november 2017, er de to efterfølgende møder Kolding og Odense allerede afholdt.

"Det var nogle rigtig spændende møder, og de afspejlede også, hvor vigtig debat og refleksion er, når den enkelte skal tage stilling til, om vi skal søge autorisation", siger formand Rolf Auhagen.

Han sender samtidig en varm tak til de medlemmer, der brugte et par timer tirsdag eller onsdag aften på at sætte sig ind i baggrunden. Møderne kom især til at handle om nedenstående:

Farlighedskriteriet
Kan -og vil - man sige, at det arbejde som psykomotoriske terapeuter udfører, kan være forbundet med fare for patienten? 

Spørgsmålet er yderst relevant, fordi det er et kriterium for at et fag kan få tildelt autorisation - jvf kapitel 1, § 1 i Autorisationsloven.  Se loven her

Efteruddannelse
Hvis faget søger - og opnår - autorisation vil det betyde, at en del af faggruppen skal efteruddannes. Det vil nok især dreje sig om de psykomotoriske terapeuter, der er privatuddannede. 

Fagtitel
Hvis faggruppen opnår autorisation er det kun dem der opfylder uddannelseskravet evt. ved efteruddannelse, som vil kunne benytte psykomotoriske terapeut som fagtitel. 

 

Hvis du vil deltage i debatten og blive klogere, så kom til et af næste møder - se listen nedenfor.  

En del medlemmer har undret sig over, at København ikke er på listen. Det skyldes, at mødet i København allerede har været afholdt i november. 

Men bor du i hovedstadsområdet og savner mere viden om autorisation, så kan vi love, at der løbende kommer ny informations på vores temaside om autorisation - ligesom næste fagblad, der udkommer i. marts, har autorisation som tema.  

Aalborg 
6. februar kl. 17.30 -19.30 
Gasværksvej 30 B, 1. sal, 9000 Aalborg
For uddannede psykomotoriske terapeuter
 

Randers
7. februar kl. 14 – 15.30 
VIA University College Campus Randers, Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C
For studerende på psykomotorikuddannelsen
 

Aarhus
7. februar kl. 18.00 – 20.00 
FTFa, Vestergade 48 H, 8000 Aarhus C
For uddannede psykomotoriske terapeuter
 

Hillerød
19. februar kl. 10.30-12.30 
UCC Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød
For studerende på psykomotorikuddannelsen

Næstved
20. februar kl. 18:30-20:30  
Hotel Vinhuset, Sct.Peders Kirkeplads 2, 4700 Næstved
For uddannede psykomotoriske terapeuter

 

Klik på billedet for at se hele folderen - hvis du ønsker et trykt eksemplar, så skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.