Skab bedre arbejdsliv

- nedbringelse af sygefravær i virksomheder

Har du et ønske om at hjælpe mennesker til et bedre arbejdsliv – og samtidig at bruge en stor del af kvaliteterne fra dit fag? Og kunne du godt tænke dig nogle redskaber, så du kan kontakte arbejdspladser med forslag til, hvordan du kan hjælpe?

Så skal du helt afgjort kigge nærmere på dette kursus, som Danske Psykomotoriske Terapeuter udbyder i samarbejde med psykomotorisk terapeut Lise Lang Pedersen. Kurset er særligt målrettet psykomotoriske terapeuter, der har lyst til at arbejde med nedbringelse af sygefravær.

Du vil på kurset få ideer og redskaber samt en struktur til, hvordan du med dine psykomotoriske kompetencer kan sælge fremme af arbejdsmiljø og trivsel med henblik på nedbringelse af sygefravær, som et projekt på arbejdspladserne.

Underviser: Psykomotorisk terapeut Lise Lang Pedersen medvirkede i 2013 til at nedbringe sygefraværet blandt personalet på Vejle Sygehus.  Hun har bl.a. arbejdet med psykisk og fysisk udviklingshæmmede, senhjerneskadede, og haft ergonomiske forløb på forskellige virksomheder. Nu har hun behandlinger af komplicerede smerteforløb ved i ortopædkirurgisk ambulatorium på Vejle Sygehus.

Deltagere: Kurset henvender sig til uddannede psykomotoriske terapeuter

Tid og sted: 

Aarhus:
Tid:
4. og 5. oktober kl. 10-17
Sted: 
FTFA Vestergade 48H 8000 Aarhus
Tilmeldingsfrist: 12. september
Pris: 1400 kr. for medlemmer. 1750 kr. for ikke-medlemmer
Kursusnummer: 2018-25

København:
Tid: 11. og 12. oktober kl. 10-17
Sted: Stauningsplads 1, 1607 København V, indgang gennem FOAs reception
Tilmeldingsfrist: 19. september
Pris: 1400 kr. for medlemmer. 1750 kr. for ikke-medlemmer
Kursusnummer: 2018-26

Indhold
Dag 1: Oplæg omkring overvejelser inden opstart af projektet. Hvad skal du være opmærksom på i dit møde med arbejdspladsen, og hvilke oplæg er relevante, samt ergonomi og øvelser.

Dag 2: Det psykiske arbejdsmiljø, herunder bl.a. kommunikation, mobning og social kapital – samt den psykomotoriske rolle. Evaluering og afslutning af projektet.

Kursets form
Kurset vil veksle mellem oplæg og diskussion, samt gruppearbejde.