Hypermobil

Hypermobil

Vær den første til at bedømme dette produkt

Lagerstatus: På lager

Pris: 98,00 kr

Specialpris: 73,50 kr

ELLER

Hurtigt overblik

Margit Haxthausen beskriver i denne brugsbog, hvordan man undersøger, om man er hypermobil. Hun beskriver, hvordan man beskytter leddene ved at lære bedre kropsvaner i det daglige, og hvordan hypermobile træner musklerne på en skånsom måde, så de beskytter leddene.

Detaljer

Af Margit Haxthausen
48 sider, illustreret
Forlag for Afspændingspædagogik og Psykomotorik, 2002

Ny brugsbog om hypermobilitet - brug øvelserne og bliv din egen ledvogter. Antallet af hypermobile er stigende. Hypermobilitet optræder hos mellem fem og ti % af alle voksne og hos ca. 17 % af alle børn og mange aner ikke selv, at de er hypermobile. Der mangler generel viden om forebyggelse og træning i forbindelse med hypermobilitet både blandt hypermobile og professionelle. Hypermobilitet medfører, at kroppens ledforbindelser er oversmidige. Man kan være hypermobil i enkelte led eller i alle led og smidigheden kan være større eller mindre. Mange hypermobile får ondt i de smidige led og får let skader i muskler og ledforbindelser. Hypermobilitet er ofte den grundlæggende årsag både til smerter og til henvendelse til behandlingssystemet. En mulig følgevirkning af hypermobilitet er høreskader, og hypermobile kan derfor være særligt udsatte for at få høreskader. Hypermobilitet kan udvikle sig forskelligt, alt efter de betingelser vi udsætter kroppen for, og det er derfor vigtigt med viden om, hvordan man diagnosticerer, forebygger og træner.

Margit Haxthausen beskriver i denne brugsbog, hvordan man undersøger, om man er hypermobil. Hun beskriver, hvordan man beskytter leddene ved at lære bedre kropsvaner i det daglige, og hvordan hypermobile træner musklerne på en skånsom måde, så de beskytter leddene. Margit Haxthausen inspirerer til at arbejde med kroppen på en måde, der giver en udvidet og nuanceret kropsoplevelse, en forbedret kropsfunktion og glæde ved at mærke og bruge kroppen. Margit Haxthausen er afspændingspædagog, dap og var i ti år rektor for Skolen for Kropsterapi og Afspænding i København. Margit Haxthausen har i samarbejde med danser og koreograf Rhea Leman skrevet Krop, afspænding og dans, som er oversat til engelsk, tysk, spansk og svensk

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.