Afspænding med redskaber

Afspænding med redskaber

Vær den første til at bedømme dette produkt

Lagerstatus: På lager

100,00 kr
ELLER

Hurtigt overblik

Bogens øvelser kan lindre og forebygge smerter fra muskelspændinger og nerveafklemning. Øvelserne er utroligt effektive for alle, der har spændingshovedpine, ondt i ryggen, smerter på grund af computerarbejde eller lidelser som fx dårligt kredsløb eller ischiasmerter. Med bogen i hånden kan enhver uden forkundskaber få hjælp til selvhjælp.

Detaljer

Af Rie Winkler, afspændingspædagog, dap 80 sider, illustreret.
Forlag for Afspændingspædagogik og Psykomotorik, 2001

AFSPÆNDING MED REDSKABER præsenterer en anderledes form for udspændings- og afspændingsøvelser. Hvis du bruger et par kastanjer og går frem efter instruktionerne vi har vedlagt, kan du let kan danne dig et indtryk af, hvordan øvelserne virker. I bogen bruges redskaber som fx kastanjer, rundstokke, bolde, tøndebånd, pigbolde, sand- poser eller hvedekerneposer. Redskaberne gør det lettere at mærke kroppen og vende opmærksomheden indad. Dermed opnås en dyb afspænding samtidig med at man spænder ud. Øvelserne ændrer spændings-forhold og blodtilførsel i det kropsområde, der arbejdes med. Øvelserne giver bedre kropsbevidsthed og mindsker stress. Bogens øvelser kan lindre og forebygge smerter fra muskelspændinger og nerveafklemning. Øvelserne er utroligt effektive for alle, der har spændingshovedpine, ondt i ryggen, smerter på grund af computerarbejde eller lidelser som fx dårligt kredsløb eller ischiasmerter. Med bogen i hånden kan enhver uden forkundskaber få hjælp til selvhjælp.

AFSPÆNDING MED REDSKABER kan bruges til at arbejde med kroppen i et selvudvik- lingsperspektiv. Når man forfiner sin kropsbevidsthed, ændrer man spændingsmønster og kropsbillede. Vi oplever verden med og gennem kroppen, og ved at skabe kontakt med kroppen kan man få adgang til kroppens historie. Følelsesmæssige tilstande afspejler sig i kroppens væv. Arbejdet med øvelserne kan aktivere kroppens hukommelse og følelser, der oprindeligt forårsagede spændingsubalancer. Rie Winkler er afspændingspædagog, dap, uddannet ved Ingrid Prahms Seminarium for Afspændingspædagoger i 1995. Metoden, der præsenteres i bogen, er udviklet i Danmark fra 1930’erne af fagets pionerer Ingrid Prahm og Gerda Alexander. Brugen af fodruller og pigbolde, som afspændingspædagoger introducerede i 30’erne er i dag blevet allemandseje.

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.